17 Mart 2014 Pazartesi

Kitap Yorumu: Şimşek Hırsızı | Rick Riordan

Tür: Fantastik/Bilim Kurgu
Sayfa: 364
Seri: Percy Jackson ve Olimposlular
 Toplam Seri Kitabı: 5
Orjinal Adı: percy jackson and the olympians
Puanım: 8/10


Bir gün birisi çıkıp size Antik Yunan tanrılarının hala hayatta olduklarını söylese ne yapardınız?
Ya ailenizden birinin bu tanrılardan biri olduğunu öğrenseniz? Olağanüstü güçlere sahip olduğunuzun farkına varsanız? Bir de peşinize mitolojik efsanelerdeki canavarlar düşse? Ne yapardınız?

 Yorumum: Bu kitabı okuyalı 1 sene oldu ama her ayrıntısı hala aklımda. Öncelikle kitap çok akıcı zamanı unutturan sayılı kitaplardan.
Kitabın baş karekteri olan Percy Jackson tam hayran olacağınız bir tip. Percy zaten normal bir çocuk olmadığının farkında fakat ne olduğu hakkında en ufak bir fikri yok. En yakın arkadaşı olan Kıvırcık Percy'le aynı okuldadır tabi ki amacı Percy'i korumaktır fakat Percy'nin hiçbir şeyden haberi yoktur örneğin kendisinin bir melez yani yarı insan yarı tanrı olduğunun babasının gerçekte Poseidon yani deniz tanrısı olduğunu ya da en yakın arkadaşı Kıvırcık'ın bir koruyucu satir olduğunu! Ama hepsi bu kadar da değil okulda onu anlayan tek öğretmen olan Bay Brunner'ında sadece melezler ve satirlerin bulunduğu güvenli bir kampta eğitmen olduğunu. Anlayacağınız kitap tam bir şok dalgası yaratıyor :D
Asıl olay ise Percy'i Zeus'un -gök tanrısının- şimşeğini çalmakla suçladıkları zaman başlıyor. Percy'nin görevi şimşeği bulup Dünya'yı kurtarmak tabi ki bu görevde yalnız değildir en yakın arkadaşı olan satir Kıvırcık Çalıdibi ve bilgelik tanrıçası Athena'nın kızı Annabeth'de Percy'e yardım edecektir!
-Sidar :)


0 yorum:

Yorum Gönder

Template by:

Free Blog Templates